reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrníčkový chléb

1 hrnek = 300 ml

  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 ½ hrnku vlažné vody
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • 4 hrnky hladké celozrnné pšeničné mouky
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky drceného kmínu

Mouku předem prosejeme. Droždí smícháme s cukrem. Když se droždí rozpustí, přilijeme vlažnou vodu a přidáme všechny zbylé ingredience. Propracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout, nejméně 30 minut, můžeme i hodinu a během kynutí propracujeme. Vytvarujeme kulatý bochník, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, kde necháme ještě 10−20 minut kynout a pečeme při 230 °C asi 45 minut. Po upečení potřeme chléb slanou vodou.

Zdroj: Hrníčkový chléb; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1500-hrnickovy-chleb/  [On-line 01.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.