Potřebujeme:
- 5 lžic rozpuštěného másla,
- 100 g loupaných mandlí,
- 1 větší hrušku,
- ¾ hrnku podmáslí,
- ¾ hrnku sirupu z agáve,
- ½ lžičky skořice,
- 1 vejce,
- 1 a ¼ hrnku celozrnné špaldové mouky,
- 1 lžičku zázvoru,
- 1 a ½ lžičky jedlé sody,
- něco na ozdobu – mandlová smetana
Troubu zahřejeme na 180 °C. Mandle nasekáme. V míse společně pomocí metličky prošleháme podmáslí, sirup z agáve, máslo, skořici a vejce. V druhé míse smícháme mouku, strouhaný zázvor, sodu a mandle. Hrušku zbavíme jádřince, pokrájíme na malé kostky a smícháme s moukou. Do moučné směsi pomalu přiléváme směs s podmáslím, promícháme a vlijeme do koláčové nebo dortové formy. Pečeme asi 45 minut.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hruskovy-kolac-se-zazvorem-28-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář