Suroviny na Huculské houby se smetanovou krustičkou:
- 0,75 kg hřibů
- 1 dl sladké smetany
- 1 lžíci oleje
- 1 lžičku másla
- 1 lžičku kmínu
- Sůl
Hřibovité houby nakrájejte na plátky silné 3-5 mm a hustě rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olejem. Posypte kmínem. Přidejte máslo. Rychle opečte v horké troubě (200°C). Když houby zhnědnou a zmenší objem asi o polovinu, sesypte je z plechu do zapékací misky a zalijte osolenou smetanou. Troubu zesilte na maximum a vraťte do ní houby. Po 10 -15 minutách smetana zhoustne a zhnědne. Je to hotové. Podávejte jako předkrm nebo jako přílohu k masu.
Zdroj: Huculské houby se smetanovou krustičkou; TV Nova U Haliny v kuchyni http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-huculske-houby-se-smetanovou-krustickou/ [On-line 20.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář