reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Humr na pánvi

Na 4 porce potřebujeme:

  • 2 celé humry,
  • 2 lžíce másla,
  • 2 snítky tymiánu,
  • 1 snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku,
  • 4 cherry rajčata

Do hrnce dáme vařit horkou vodu. Humra usmrtíme, rozdělíme na části. Do vroucí vody dáme vařit klepeta na 7 minut a ocas na 4 minuty. Vařeného humra vyndáme z hrnce a rychle ho zchladíme ve studené vodě s ledem. Rozbijeme tvrdou schránku klepet, ocas překrojíme a maso vyloupeme.

Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme k němu tymián, rozmarýn a posekaný česnek. Pak do pánve vložíme maso humra, osolíme opepříme, doplníme půlky rajčat a zprudka opečeme.

Na přílohu opečeme na másle plátky předvařených brambor a promícháme je s půlkami cherry rajčat.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/humr-na-panvi-8-12-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.