reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husí játra na rožni s kdoulemi – doporučujeme podávat s vínem „Szilénusz Cuvée”, ročník 2003, ze sklepů Mihálye Figuly

4 porce

  • 45 dkg husích jater
  • 2 kdoule
  • 5 dkg másla
  • 2 housky nebo několik plátků chleba z celozrnné mouky
  • 2 dl vína „Szilénusz Cuvée”
  • 2 polévkové lžíce škrobové moučky
  • 1 kávová lžička krystalového cukru
  • sůl
  • růžový pepř
  • celý hřebíček

Kdoule nakrájíme na plátky, vložíme do rychlovarné nádoby a přilijeme malé množství vína „Szilénusz Cuvée”. Přihodíme 2-3 celé hřebíčky a podusíme ve víně až do poloměkka.

Změklé plátky kdoule vytáhneme z nádoby a scedíme šťávu. Přelijeme do druhé rychlovarné nádoby, přihodíme růžový pepř a znovu přivedeme k varu. Zahustíme hladkou směsí škrobové moučky rozmíchané ve vodě, do které jsme přidali také několik kapek šťávy, ve které jsme předtím dusili kdoule. Ochutíme malým množstvím cukru.

Husí játra nakrájíme na plátky a orestujeme na několika kapkách oleje. Během restování játra osolíme a opepříme.

Housky nebo chleba nakrájíme na plátky a opečeme.

Doprostřed talíře nalijeme omáčku, na jednu stranu talíře upravíme do tvaru vějíře plátky kdoulí a na druhou stranu položíme plátky pečiva. Orestovaná játra naservírujeme doprostřed talíře. Nakonec vše ozdobíme kuličkami celého růžového pepře..

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3589

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.