- 1/2 husích prsou
- 150 g rýže
- 150 g hrachu
- Česnek
- Cibule
- pepř
- zázvor
- sůl
- husí sádlo (podle chuti)
Předem namočený hrách a rýži nebo kroupy uvaříme doměkka (každé zvlášť). Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, zalijeme vodou a na ní dusíme do změknutí maso, které jsme nejprve potřeli česnekem smíchaným se solí a zázvorem. Hrách smícháme s rýží (popř. kroupami), přidáme šťávu z husy, podle chuti ještě trochu česneku, pepře a zázvoru. Do pekáčku vložíme nejprve vrstvu hrachové hmoty, na ni rozložíme kusy husího masa a zakryjeme druhou vrstvou hrachu a rýže (popř. krup). Posypeme houskou, pokropíme sádlem a zapečeme v troubě.
Místo husích prsou můžete použít i stehenní husí maso.
Poslední tip, trik či komentář