reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husí prsa v šouletu

 

  • 1/2 husích prsou
  • 150 g rýže
  • 150 g hrachu
  • Česnek
  • Cibule
  • pepř
  • zázvor
  • sůl
  • husí sádlo (podle chuti)

Předem namočený hrách a rýži nebo kroupy uvaříme doměkka (každé zvlášť). Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, zalijeme vodou a na ní dusíme do změknutí maso, které jsme nejprve potřeli česnekem smíchaným se solí a zázvorem. Hrách smícháme s rýží (popř. kroupami), přidáme šťávu z husy, podle chuti ještě trochu česneku, pepře a zázvoru. Do pekáčku vložíme nejprve vrstvu hrachové hmoty, na ni rozložíme kusy husího masa a zakryjeme druhou vrstvou hrachu a rýže (popř. krup). Posypeme houskou, pokropíme sádlem a zapečeme v troubě.
Místo husích prsou můžete použít i stehenní husí maso.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.