reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hustá milánská polévka

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 40 g másla
  • 1 cibuli
  • 80 g celeru
  • 1 lžíci rajčatového protlaku 1 litr vývaru (masox)
  • 120 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 100 g cukety
  • 60 g kapusty
  • 8 lístků šalvěje
  • 100 g vařené rýže
  • 150 g sterilovaných fazolí
  • 50 g pórku
  • 50 g zeleného hrášku
  • 75 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazeček čerstvé petrželky 50 q strouhaného parmazánu sůl
  • pepřpolévky

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme, opláchneme a nařežeme na kostičky.
V hrnci rozpálíme olej i máslo a cibulku dozlatova orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájený celer, společně osmahneme a vmícháme lžíci rajčatového protlaku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a rovněž rozkrájíme. Nařežeme cuketu a kapustu.
Takto připravenou zeleninu přidáme ke směsi cibulky, celeru a protlaku. Vložíme Lístky šalvěje a vše společně vaříme asi 10 minut. Do směsi vmícháme vařenou rýži s fazolemi, pórek s hráškem, kostičky slaniny, utřený česnek a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán, podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.