reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

IL pesto

 

  • 0,25 libry (asi 100 g) vepřových jater
  • 2 lžíce másla
  • 2 šálky čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku vlašských ořechů
  • 1 lžička sekané pažitky
  • 1/2 šálku strouhaného sýra Canestrato
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 3/4 šálku olivového oleje

Plátky vepřových jater zprudka osmahněte na másle, po vychladnutí je nahrubo nasekejte. V mixéru smíchejte bazalku, česnek, ořechy, pažitku, sýr, sůl, pepř a čtvrt šálku olivového oleje. Mixujte při nižší rychlosti, až dosáhnete kašovité konzistence. Pomalu přidejte zbytek oleje, mixujte dál na nižší rychlosti, až se všechno dokonale spojí a bude připomínat šlehačku. Přidejte játra a mixujte dalších pět vteřin, ne víc, jejich tkáň musí být rozpoznatelná. Můžete podávat jako pomazánku na sušenky nebo omáčku ke špagetám; v tom případě je vhodné zvýšit množství oleje na půldruhého šálku.

Poznámka: Canestrato je velmi ostrý bílý sicilský sýr, určený ke strouhání. Někdy obsahuje zrnka černého pepře. Nemáte-li ho po ruce, lze ho nahradit sýrem Cacciocavallo (u nás sýrem Jadel, doplněným dostatečným množstvím pepře).

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.