Ingredience
- 600 g italského bílého chleba
- 10 lžic oleje
- 800 g masitých rajčat
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce kaparů
- Bazalka
- 100 g parmezánu
Dresink na zalití chleba:
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce balzamikového octa
- 4 lžíce vody
Zálivka na salát:
- 4 lžíce červeného vinného octa
- 10 lžic olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Chléb – může být i starší – nakrájejte na kostky a dozlatova opečte na olivovém oleji. Opečený chleba dejte do mísy, zakapejte zálivkou z červeného vinného octa, balzamikového oleje a vody, promíchejte a nechte odležet.
Rajčata zbavte středů a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte také papriku, cibuli a česnek a vše smíchejte s chlebem. Přidejte kapary a zalijte dresinkem z octa, olivového oleje, soli a pepře. Salát podávejte s natrhanou bazalkou a s parmezánem.
Zdroj: Italský chlebový salát ; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2727-italsky-chlebovy-salat/ [On-line 19.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář