reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italský chlebový salát

Ingredience

  • 600 g italského bílého chleba
  • 10 lžic oleje
  • 800 g masitých rajčat
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce kaparů
  • Bazalka
  • 100 g parmezánu

Dresink na zalití chleba:

  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce vody

Zálivka na salát:

  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 10 lžic olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Chléb – může být i starší – nakrájejte na kostky a dozlatova opečte na olivovém oleji. Opečený chleba dejte do mísy, zakapejte zálivkou z červeného vinného octa, balzamikového oleje a vody, promíchejte a nechte odležet.

Rajčata zbavte středů a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte také papriku, cibuli a česnek a vše smíchejte s chlebem. Přidejte kapary a zalijte dresinkem z octa, olivového oleje, soli a pepře. Salát podávejte s natrhanou bazalkou a s parmezánem.

Zdroj: Italský chlebový salát ; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2727-italsky-chlebovy-salat/ [On-line 19.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.