reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný dort

8 porcí

  • 1 kg jablek
  • 10 dkg krystalového cukru
  • 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
  • 1 citron
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 10 dkg hrozinek
  • 1 vajíčko
  • práškový cukr
  • Těsto:
  • ¼ kg mouky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 11,5 dkg másla
  • 2 vajíčka
  • ½ polévkové lžíce vanilkového cukru
  • 1 citron
  • sůl

Jablka oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Potom je podusíme v pánvi s 10 dkg cukru a špetkou soli. Přidáma hrozinky máčené v rumu, skořici, vanilkový cukr a šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Promícháme a ještě několik minut dusíme.

Těsto si vyrobíme tím způsobem, že smícháme mouku s práškovým cukrem, s máslem o teplotě stejné jako lidská dlaň a se 2 vaječnými žloutky. Do toho nastrouháme kůru ze čtvrtky citronu a přisypeme vanilkový cukr. Potom necháme těsto 30 minut odpočívat v chladničce. Po uplynutí této doby těsto vyválíme a pak je dáme do formy na dort, ale tak, aby mělo okraj. Spodek propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nenafouklo. V troubě o teplotě 200-220 °C se nám během několika minut upeče a bude mít lákavou kůrčičku.

Jablečnou náplň naklademe na zpola upečené těsto, posypeme práškovým cukrem, vrátíme do horké trouby a pečeme ještě asi 15-20 minut.

Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3877

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.