reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný ocet

Jablka omyjte, ale neloupejte. Nastrouhejte je nebo pokrájejte na kousky a v odšťavňovači z nich vylisujte šťávu. Do ní přidejte i zbylou dužinu. Vzniklou směs dejte do keramické nebo smaltované nádoby.
Na každých 400 g směsi přidejte 0,5 l teplé převařené vody, 50 g cukru, 10 g droždí a 20 g žitného chleba. Nádobu překryjte gázou a na 10 dní ji uložte na chladné a tmavé místo. Každý den promíchejte.
Poté šťávu přefiltrujte. Do každého litru přidejte 100 g cukru. Odstavte na dalších 40 dní, následně tekutinu přelijte do sklenic z tmavého skla a hermeticky uzavřete.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.