Ingredience
- jablka 2 kg
- listové těsto 2 kg
- hrušky 2 kusy
- skořicový cukr, citrónová tráva 1 dávka
- máslo 1 dávka
- rum nebo koňak 1 dávka
- smetana ke šlehání 1 dávka
Jablka si nastrouháme a těsta vyválíme. Pocukrujeme, zavineme a dáme na plech na pečící papír.
2. Zbytek jablek a hrušky si nakrájíme na větší kousky. Na troše másla a cukru si umícháme karamel, přidáme ovoce, trochu vody a alkohol. Zapálíme, flambujeme. Moučník ozdobíme ovocem a ušlehanou šlehačkou.
Zdroj: Jablečný štrůdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-strudl-0 [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář