Ingredience
- 500 g červené cibule
- 500 g pevných jablek
- 1 kousek celé skořice
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- 1 lžíce medu
- 20 g másla
- Kuřecí prso s kostí a kůží
- Rozmarýn
- Olej
Cibuli si nakrájíme na měsíčky a jablka na tenké nudličky. Cibuli začneme restovat na olivovém oleji. Až zesklovatí, přidáme polovinu jablek a celou skořici.
Kuřecí prso oddělíme od kosti, osolíme a opepříme. Začneme ho opékat na oleji, kůží dolů, minutku z každé strany, aby se nám maso zatáhlo.
Přidáme trochu rozmarýnu a tymiánu. Potom ho dáme do trouby. Do pánve s jablky přidáme druhou polovinu jablek, tymián, rozmarýn, máslo sůl a pepř. Promícháme a přidáme med.
Zdroj: Jablkové chutney a kuře; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1873-jablkove-chutney-a-kure/ [On-line 23.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář