reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablkové řezy z křehkého těsta

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g tuku
  • 70 g práškového cukru
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citrónu
  • půlka lžičky prášku do pečiva
  • 2 žloutky
  • Náplň
  • 500 g na kousky nakrájených nebo nastrouhaných jablek
  • 100 g práškového cukru
  • trocha nastrouhané citrónová kůra
  • 3 tlučené hřebíčky
  • trocha skořice
  • 2 dl vody

Jablka oloupeme a můžeme předem povařit na kaši nebo jemně postrouhat. Běžně však stačí na jemno pokrájet a přidáme ostatní přísady; jakmile přejde var, odstavíme a necháme vychladnout. Je-li směs příliš řídká, můžeme přidat trochu jemně prosáté strouhanky. Z půlky dobře vypracovaného těsta vyválíme na plech  placku a okraje zahneme nahoru, aby náplň nevytekla. Těsto potřeme asi 1 cm silně náplní. Překryjeme plackou z druhé poloviny těsta a potřeme  rozšlehaným  vejcem (můžeme posypat sekanými ořechy nebo podobnou ingrediencí). Pečeme v prudké troubě.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.