reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablkovo-borůvkový koláč

  • 50 g cukru
  • 300 g polohrubé a hladké mouky v poměru 1:1
  • 150 ml mléka
  • vejce
  • rum
  • špetka soli
  • 50 g másla
  • čerstvé nebo sušené droždí

Drobenka

  • 100 g vlašských ořechů
  • moučkový cukr
  • skořicový cukr
  • 4 lžíce másla

Z teplého mléka si s troškou cukru a mouky uděláme kvásek. Ve zbytku mléka rozmícháme vejce a ze zbytku surovin vypracujeme se změklým máslem rychle hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na 30 minut vykynout na teplé místo. Připravíme si ovoce a pak i drobenku. Čerstvá, oloupaná a pokrájená jablka si nejprve lehce rozsekáme v mixéru a trošku podusíme s cukrem a skořicí. Tuto hmotu dáme na vymazaný pekáč, kam jsme rozprostřeli vykynuté těsto. Ještě posypeme čerstvými nebo mraženými borůvkami. Navrch hustě posypeme ořechovou drobenkou. Pečeme v troubě při 200 stupních asi půlhodiny dozlatova.

Ručně si v hmoždíři utlučeme 100 g vlašských ořechů. Přidáme k nim moučkový cukr, skořicový cukr, 4 lžíce studeného másla. Promísíme, promačkáme a dáme navrch na ovoce na koláči.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkovo-boruvkovy-kolac

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.