reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablkový koláč se skořicí

  • 750 g jablek
  • 125 g měkkého másla
  • 185 g polohrubé mouky
  • 125 g 3 lžíce cukru
  • 1 +2 lžičky skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 2 lžíce šlehačky
  • 1 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Pak je podélně nařízneme do hřebene a posypeme lžičkou skořice. Máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a šlehačku dobře promícháme ručním šlehačem. Prášek do pečiva a mouku smícháme, přidáme máslový krém a zamícháme. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a obložíme do hřebene naříznutými čtvrtkami jablek. Koláč vložíme doprostřed předehřáté trouby a pečeme. Po upečení moučník posypeme směsí skořice a cukru.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.