- 750 g jablek
- 125 g měkkého másla
- 185 g polohrubé mouky
- 125 g 3 lžíce cukru
- 1 +2 lžičky skořice
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 2 lžíce šlehačky
- 1 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Pak je podélně nařízneme do hřebene a posypeme lžičkou skořice. Máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a šlehačku dobře promícháme ručním šlehačem. Prášek do pečiva a mouku smícháme, přidáme máslový krém a zamícháme. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a obložíme do hřebene naříznutými čtvrtkami jablek. Koláč vložíme doprostřed předehřáté trouby a pečeme. Po upečení moučník posypeme směsí skořice a cukru.
Poslední tip, trik či komentář