Potřebujeme:
- 100 g jáhel,
- 300 ml rýžového mléka,
- 50 g nesířených meruněk,
- 50 g sirupu z agáve,
- 50 g strouhaného kokosu,
- 50 g loupaných mandlí,
- sezamová semínka
Jáhly propereme a spaříme horkou vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme rýžovým mlékem se špetkou soli. Přiklopíme a necháme pod pokličkou asi 30–40 minut, aby se jáhly začaly rozvařovat. Ke konci přidáme nasekané meruňky, aby také mírně změkly. Jáhly necháme vychladnout. Vmícháme k nim sirup z agáve a polovinu kokosu. Tvoříme kuličky, do každé zabalíme loupanou mandličku a obalujeme ve směsi sezamových semínek a zbytku kokosu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahlove-kulicky-13-12-2010.html
Poslední tip, trik či komentář