- 1 šálek jáhel
- sušené nebo čerstvé ovoce
- jádra vlašských ořechů
- 1 -2 vaječné bílky
- 1 lžíce oleje
- celozrnná mouka na vysypání pekáčku
- 2 šálky vody
Jáhly propláchneme a spaříme horkou vodou. Slijeme, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut na hustou kaši. Do lehce olejem vymazaného a vysypaného pekáčku dáváme vrstvu vařených jáhel, ovoce, ořechy a poslední vrstvu důkladně přitlačíme a uhladíme. Z bílku ušleháme sníh, kterým jáhlový nákyp pokryjeme. Pečeme v dobře vyhřáté troubě nejdříve zakryté a dopékáme nepřikryté, až sníh zrůžovíme polevou a na ni hned opatrně přes šablonu nasypeme strouhaný kokos, strouhanou čokoládu apod.
Poslední tip, trik či komentář