- 80 ml oleje
- 0,5 l vody
- 160 g hrubé mouky
- 4 vajíčka
- prášek do pečiva
- jahody
- smetana na šlehání
- šlehačka
Do kastrolku dáme půllitr vody a olej. Necháme projít varem. Přidáme hrubou mouku a necháme vychladit. Do vychladlého těsta přidáme po jednom čtyři vajíčka a na špičku nože prášku do pečiva.
Těsto dáme do sáčku a na lehce vymazaný plech tlačíme hromádky – dál od sebe. Pečeme v horké troubě a pak dosušíme.
Do trouby dáme hrnek s vodou, aby se těsto nevysušilo. Horké větrníky opatrně rozkrojíme, necháme vychladnout a pak plníme.
Jahody a smetanu na šlehání vyšleháme na krém. Krémem pokryjeme vnitřek spodní části větrníku, přidáme nakrájené jahody a pokryjeme šlehačkou. Přiklopíme vrchní části větrníku.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodova-radost[6.12.2010], upraveno dobroty-recepty.cz.
Poslední tip, trik či komentář