reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodová radost – větrníčky s jahodovou náplní

  • 80 ml oleje
  • 0,5 l vody
  • 160 g hrubé mouky
  • 4 vajíčka
  • prášek do pečiva
  • jahody
  • smetana na šlehání
  • šlehačka

Do kastrolku dáme půllitr vody a olej. Necháme projít varem. Přidáme hrubou mouku a necháme vychladit. Do vychladlého těsta přidáme po jednom čtyři vajíčka a na špičku nože prášku do pečiva.

Těsto dáme do sáčku a na lehce vymazaný plech tlačíme hromádky – dál od sebe. Pečeme v horké troubě a pak dosušíme.
Do trouby dáme hrnek s vodou, aby se těsto nevysušilo. Horké větrníky opatrně rozkrojíme, necháme vychladnout a pak plníme.

Jahody a smetanu na šlehání vyšleháme na krém. Krémem pokryjeme vnitřek spodní části větrníku, přidáme nakrájené jahody a pokryjeme šlehačkou. Přiklopíme vrchní části větrníku.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodova-radost[6.12.2010], upraveno dobroty-recepty.cz.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.