Ingredience
- 500 g jahod
- 1 balení ricotty
- Moučkový cukr
- Mletá skořice na posypání
- Máta
- 2 stonky máty
- 2 vanilkové cukry
- Těsto na asijské taštičky
- 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
- 2 stonky meduňky
- Moučkový cukr
- 2 lžíce prášku vanilkového pudinku
- Těsto wutong
Náplň číslo 1: Do první misky dáme ricottu a 2 vanilkové cukry. Mátu zbavíme stonku, lístky nasekáme a také přidáme do misky.
Náplň číslo 2: Do druhé misky dáme tvaroh, nasekanou meduňku bez stonku a lžíci vanilkového pudinku. Dále přidáme prosetý moučkový cukr. Očištěné jahody nakrájíme na kousky, ale do náplní je zatím nedáváme.
Rozložíme si kolečka těsta. Lžičkou dáme doprostřed ricottu a na ni pár kousků nakrájených jahod. V misce rozšleháme vejce a potřeme jím okraje těsta. Okraje potíráme, aby se těsto spojilo a náplň nevytekla.
Taštičky pečlivě uzavřeme, dáme na pečící plech a vložíme do trouby. Po chvíli taštičky vyndáme z trouby a naservírujeme na talíře. Smícháme cukr s mletou skořicí a knedlíčky přes síto posypeme. Ozdobíme jahodou a lístky bylinky.
Zdroj: Jahodové taštičky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1709-jahodove-tasticky/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář