Ingredience
- Jahodový čaj
- Čerstvá máta
- Citron nebo lunetka
- Med
- Cukr
- Vanilkový cukr na pečení
- Jahody
- Led
- Černý čaj
- Zázvor
- Rozmarýn
- Citron
- Med nebo cukr
Jahodový čaj: Připravíme si dvě velké sklenice, vložíme do nich čaj a do půlky je zalijeme horkou vodou. Čaj louhujeme tak dlouho, jak udává jeho výrobce. Otrháme si přibližně 10 lístků máty a přidáme je do sklenic. Osladíme dvěma lžičkami vanilkového cukru a promícháme. Přidáme led, necháme si však místo na 3 jahody. Zakápneme citronem nebo limetkou.
Zázvorový čaj: Tentokrát si připravíme skleněný džbánek. Horkou vodou v něm zalijeme asi tři sáčky černého čaje. Přidáme louhovat zázvor a dvě snítka rozmarýnu, nejlépe přes sítko. Po chvilce vyndáme a necháme čaj vychladnout. Poté do čaje vymačkáme celý citrón a přidáme cukr. Připravíme si sklenky a do nich vložíme na ozdobu snítka rozmarýnu.
Zdroj: Jahodový a zázvorový ledový čaj; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1712-jahodovy-a-zazvorovy-ledovy-caj/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář