Potřebujeme:
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g čerstvých jahod
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 80 g másla
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 1 necelý prášek do pečiva
- špetku soli
- 1 lžíci hladké mouky na obalení jahod
- hrubou mouku a máslo na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání
Čtvrt kila jahod vidličkou rozmělníme, smícháme se žloutky, které jsme utřeli s máslem a cukrem, přidáme mouku a nakonec tuhý sníh z bílků a kypřící prášek. Do tohoto těsta přihodíme půlky nebo čtvrtky zbylých omytých jahod poprášených hladkou moukou. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Peče se ve středně vyhřáté troubě (160°C), propečenou vyzkoušíme špejlí po 40-45 minutách. Po částečném vychladnutí chlebíček vyklopíme. Po vystydnutí posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Jahodový biskupský chlebíček; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/jahodovy-biskupsky-chlebicek.html [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář