reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový biskupský chlebíček

Potřebujeme:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g čerstvých jahod
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 necelý prášek do pečiva
  • špetku soli
  • 1 lžíci hladké mouky na obalení jahod
  • hrubou mouku a máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Čtvrt kila jahod vidličkou rozmělníme, smícháme se žloutky, které jsme utřeli s máslem a cukrem, přidáme mouku a nakonec tuhý sníh z bílků a kypřící prášek. Do tohoto těsta přihodíme půlky nebo čtvrtky zbylých omytých jahod poprášených hladkou moukou. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Peče se ve středně vyhřáté troubě (160°C), propečenou vyzkoušíme špejlí po 40-45 minutách. Po částečném vychladnutí chlebíček vyklopíme. Po vystydnutí posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Jahodový biskupský chlebíček; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/jahodovy-biskupsky-chlebicek.html [On-line 20.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.