reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový koláč

na těsto:

  • 250 g hladké mouky
    50 g moučkového cukru
    125 g 100 % tuku
    ½ vejce
    cca 75 ml vody

na náplň:

  • 200 ml mléka
    75 g cukru krystal
    5 žloutků
    1 vanilkový lusk
    15 g želatiny
    200 g šlehačky
    500 g jahod
    želírovací gel

Nejdříve ze všech surovin vypracujeme pevné těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet. A pozor, vodu přiléváme postupně. Každá mouka totiž saje jinak, takže množství vody v receptu je pouze orientační. Mezitím si připravíme náplň:
Žloutky rozmícháme s trochou mléka, tuto zálivku zavaříme do zbytku mléka s cukrem a vanilkou a základ na krém je hotov. Jakmile vychladne, přidáme do něj rozpuštěnou želatinu, vyšlehanou smetanu a můžeme začít plnit korpus koláče, který jsme upekli v předehřáté troubě na 200 až 220 stupňů do zlatova, což netrvá déle než deset minut. Naplněný koláč dáme do chladu, a až krém ztuhne, poklademe ho plátky jahod, které přetřeme želírovací hmotou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/132-jahodovy-kolac/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.