reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový koláč

Těsto

  • 140 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 50 g mletých lískových oříšků
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1–2 lžíce vody

Náplň

  • 250 g mascarpone
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g jahod
  • jahody na ozdobu

 

Karamel a ozdobení

  • 140 g měkkých karamelových bonbonů
  • 5 lžic mléka
  • 40 g opražených a nasekaných lískových oříšků.

Všechny suroviny na těsto smícháme, Vypracujeme vláčné těsto, které dáme asi na 15 minut odležet do lednice. Pak je vyválíme a vyložíme jím formu o průměru 23 cm. Na těsto dáme pečicí papír, nasypeme na něj fazole a dáme péct do trouby na 190 °C. Po 15 minutách papír s fazolemi sundáme a dopečeme dalších 5 až 10 minut dozlatova.

Karamely nakrájíme na menší kousky, dáme je do kastrůlku s mlékem a za stálého míchání pomalu rozpustíme.

Mascarpone našleháme s cukrem, opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem a jahody nakrájené na plátky.

Vychladlý korpus potřeme polovinou karamelu a krémem s jahodami. Na krém rozložíme 150 g jahod nakrájených na plátky, pokapeme karamelem a posypeme oříšky. Dáme vychladit do lednice

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodovy-kolac [On-line 7.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.