reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Janičky kuřecí kousky a brambůrky pečené v alobalu

  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
  • 1 cibule
  • olej
  • koření dle chuti
  • bylinky
  • máslo
  • 12 ks brambor
  • smetana na vaření

Maso nakrájíme na větší kousky a naložíme na 24 hodin s bylinkami a kořením do oleje. Dáme do ledničky. Po 24 hodinách vložíme maso na rozpálenou pánev opéct. Poté je vyjmeme a do výpeku dáme smažit na půlkolečka nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme koření, zalijeme vývarem nebo vodou a necháme dvakrát vypéci. Opět přilijeme vývar a na závěr zakápneme smetanou. Podle chuti můžeme dokořenit nebo osolit.

Brambory omyjeme a ve slupce dáme vařit do poloměkka. Poté vyndáme a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 20 minut na 160 stupních. Pak rozděláme alobal, rozřízneme brambory na půlky a dopékáme dozlatova. Na každou bramboru dáme kousek bylinkového másla .

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/janicky-kureci-kousky [22.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.