2 porce
Ingredience
- 1 listové těsto
- 1 křehké těsto
- 3 kedlubny
- 1 cibule
- 2 uzené klobásy
- 1 lžíce olivového oleje extra vergine
- 3 vejce
- 2 lžíce zakysané smetany
- Pepř mletý
- Sůl
- Pažitka
- Parmazán
Kedlubny nakrájíme na kostičky (jednu si necháme stranou na další recept). Oloupeme a nakrájíme a vhodíme na rozpálenou pánev.
Mezi tím si nakrájíme klobásy. Do pánve vhodíme nakrájenou kedlubnu. Budeme jí dusit jen tak dlouho, aby ještě zůstala křupavá. Přidáme klobásu a v dušení pokračujeme. Kedlubnovou směs sundáme z ohně a necháme lehce zchladnout.
Do mísy dáme vejce, zakysanou smetanu a kedlubnovou směs. Dochutíme solí a pepřem. Z lednice vyndáme těsto a rozvineme ho. My použijeme listové těsto, ale můžete zkusit i křehké. Těsto urovnáme do plechu a navrstvíme na něj kedlubnovou náplň. Na povrch nastrouháme sýr. Vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut při 180 °C.
Při vybírání kedluben v obchodě dáváme pozor, aby bulvy byly pevné, nepopraskané a listy neměly zažloutlé zabarvení.
Zdroj: Jarní koláč s kedlubnou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1644-jarni-kolac-s-kedlubnou/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář