reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jarní koláč s kedlubnou

2 porce

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 1 křehké těsto
  • 3 kedlubny
  • 1 cibule
  • 2 uzené klobásy
  • 1 lžíce olivového oleje extra vergine
  • 3 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Pepř mletý
  • Sůl
  • Pažitka
  • Parmazán

Kedlubny nakrájíme na kostičky (jednu si necháme stranou na další recept). Oloupeme a nakrájíme a vhodíme na rozpálenou pánev.

Mezi tím si nakrájíme klobásy. Do pánve vhodíme nakrájenou kedlubnu. Budeme jí dusit jen tak dlouho, aby ještě zůstala křupavá. Přidáme klobásu a v dušení pokračujeme. Kedlubnovou směs sundáme z ohně a necháme lehce zchladnout.

Do mísy dáme vejce, zakysanou smetanu a kedlubnovou směs. Dochutíme solí a pepřem. Z lednice vyndáme těsto a rozvineme ho. My použijeme listové těsto, ale můžete zkusit i křehké. Těsto urovnáme do plechu a navrstvíme na něj kedlubnovou náplň. Na povrch nastrouháme sýr. Vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut při 180 °C.

Při vybírání kedluben v obchodě dáváme pozor, aby bulvy byly pevné, nepopraskané a listy neměly zažloutlé zabarvení.

Zdroj: Jarní koláč s kedlubnou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1644-jarni-kolac-s-kedlubnou/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.