reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jarní salát s chřestem, mrkví a vejcem

  • chřest
    mrkev
    listový špenát
    rukola
    vejce
    olivový olej
    bílý vinný ocet
    pažitka
    sůl
    pepř

Oloupaný, podélně rozkrojený chřest spolu s nakrájenou mrkví povaříme asi 2 minuty v osolené vodě a pak hned ponoříme do studené vody. Po vychladnutí naložíme zeleninu do zálivky z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře a dáme do chladu. Zhruba po půl hodině dáme zeleninu bokem a zálivku promícháme s čerstvým špenátem a rukolou. Tento základ na talíři ozdobíme půlkou vejce, uvařeným natvrdo nebo na hniličku, marinovaným vařeným chřestem a mrkví a posypeme pažitkou, popřípadě i pepřem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/111-jarni-salat-s-chrestem-mrkvi-a-vejcem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.