reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Játrová omáčka s krupicovými noky

Potřebujeme:

  • 300 g vepřových jater,
    1 ks cibule,
    100 g anglické slaniny,
    750 ml mléka,
    250 ml smetany,
    hladkou mouku,
    česnek ,
    máslo,
    majoránku,
    sůl, pepř

Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájená nebo prolisovaná játra smíchaná s majoránkou a pepřem. Důkladně je opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Až jsou játra měkká, vše i se slaninou a cibulí rozmixujeme, rozředíme mlékem a přivedeme k varu. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, povaříme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a česnekem.
Játrová omáčka se podává s houskovým knedlíkem.

 

NOKY K MASU:

Potřebujeme:

2 lžíce másla,
2 vejce a 1 žloutek,
40 dkg krupice,
1/4 litru mléka,
1 lžičku soli
Máslo utřeme se solí do pěny, pak přidáme vejce a žloutek a trochu mléka. Těsto necháme odpočinout a pak lžící namočenou v mokré vodě vykrajujeme noky, které zavaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Pak noky odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut odstát – teprve tehdy nabudou na objemu. Noky pak promastíme horkým máslem a podáváme s omáčkou.

 

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-jatrova-omacka.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.