reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatarský biftek

Potřebujeme:

  • 500g hovězí svíčkové nebo falešné svíčkové,
  • 4 žloutky,
  • 100 ml kvalitního olivového oleje,
  • 2 lžíce dijonské hořčice,
  • 2 lžíce worchesterské omáčky,
  • 1 lžíci koňaku,
  • několik kapek tabaska,
  • 4 jarní cibulky,
  • 4 lžíce kapari,
  • čerstvě mletý pepř,
  • celozrnný chléb na topinky,
  • 4 stroužky česneku,
  • olej na opékání,
  • sůl

Chladné maso očistíme, odblaníme a naškrábáme ostrým nožem nebo nameleme na ručním mlýnku. V žádném případě nesekáme v robotu – kutru, protože maso pak zahřejeme a znehodnotíme. Pak směs promícháme s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem – ten maso zjemní. Přidáme ostatní najemno nasekané ingredience, žloutky a promícháme. Dáme chladit.
Na rozpáleném oleji opečeme topinky, které potřeme česnekem. Lepší varianta je, že z tenkých plátků chleba vykrájíme kolečka, která potřeme česnekem a opečeme v troubě, potřeme je tatarákem a stiskneme k sobě.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tatarsky-biftek-14-4-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.