reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Játrový pudink

4‒6 porcí

  • 1 a ½ housky
  • asi 150 ml mléka
  • 250 g očištěných kachních nebo telecích jater
  • 40 g másla
  • 4 vejce
  • hrst petrželky
  • mletý pepř
  • muškátový květ
  • sůl
  • hrstka dětské krupičky
  • máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formiček

podáváme s hořčičnou omáčkou a listovým salátem

Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme ji mlékem (asi 10 lžic), aby vznikla po rozmočení hustší kaše. Pak se k housce přidají očištěná a nožem uškrabaná játra (nebo pokrájená a nahrubo rozkutrovaná), osolí se a dobře promíchá.

Máslo, změklé při pokojové teplotě, se utře se špetkou soli a žloutky, pak se postupně přidává a vmíchává játrová hmota, jemně nasekaná petrželka, mletý pepř, muškátový květ.

Z bílků ušleháme sníh, do kterého na závěr vmícháme hrstku pšeničné krupičky.

Směs vložíme do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy nebo jednoporcových mističek, ve vodní lázni vaříme nebo pečeme hodinu. Vařený puding se vyklopí a podává se teplý s hořčičnou omáčkou a s listovým salátkem, popř. pečivem.

Hořčičná omáčka – na másle osmahneme hladkou mouku, za stálého míchání zalijeme smetanou a provaříme. Přidáme podle chuti hořčici – nejlépe dijonskou zelenou.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=894

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.