Ingredience
- Jehněčí hřbet
- Sůl
- Pepř
- 2 lžíce oleje
- Stroužek česneku
- Tymián
- 5 plátků usušeného bílého toastového chleba
- 2 hrsti petržele
- 1 lžíce dijonské hořčice
Jehněčí hřbet vykostěte, očistěte, osolte a opepřete. Maso s kousky česneku ze všech stran opečte v oleji a přihoďte tymián. Pak je ještě nechejte dojít asi 7 minut v troubě zahřáté na 180 °C.
Usušený toastový chléb rozmixujte s petrželkou, osolte, opepřete a dejte do misky. Upečené maso po jedné straně potřete dijonskou hořčicí, pomocí které se na ně přichytí petrželová strouhanka.
Jako přílohu doporučujeme glazované baby mrkvičky a krémovou kedlubnu.
Zdroj: Jehněčí hřbet v bylinkové krustě; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2706-jehneci-hrbet-v-bylinkove-kruste/ [On-line 14.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář