Na 4 porce budeme pořebovat:
- 800 g jehněčích hřebínků,
olivový olej,
mořskou sůl,
černý pepř v mlýnku,
1 lžíce másla,
1 snítku rozmarýnu
Mátová omáčka:
- máta,
- limeta,
- 1 stroužek česneku,
- 1/2 chili papričky,
- jogurt,
- sůl,
- pepř
Příloha:
- zeleninový kuskus,
- římské listy,
- smažený papadam
Jehněčí hřebínky naporcujeme na kotletky. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem. Pánev rozpálíme s pár kapkami oleje. Na rozpálené pánvi opečeme kotletky z obou stran. Posypeme je rozmarýnem a přidáme máslo. Přendáme do trouby a dopečeme při 160 °C 5 až 6 minut.
Mezitím si připravíme mátovou omáčku. Chilli papričku překrojíme, odstraníme semínka a posekáme. Mátu nasekáme. Jogurt smícháme s chilli papřičkou, osolíme, opepříme. Přidáme mátu a nastrouhaný česnek.
Hotové kotletky vyndáme z trouby. Přendáme je na talíř a k nim přidáme mátovou omáčku. Na přílohu můžete doplnit kuskusem, římskými listy, papadamem (indická placka z čočkové mouky).
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jehneci-kotletky-s-matovou-omackou-4-9-2009.html
Poslední tip, trik či komentář