reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí kotletky se sečuánským pepřem 06.06.2011

  • česnek 1 kus
    sůl hrubá 1 špetka
    jehněčí kotlety 8 kusů
    pepř sečuánský 1 špetka
    koriandr mletý 1 špetka
    bílý pepř mletý 1 špetka
    čínské koření pěti vůní 1 špetka
    sezamový olej 40 ml
    koriandrová nať 70 g

Připravte si:

8 jehněčích kotlet, každá by měla mít asi 200 g a na výšku 5 cm, špetku mletého sečuánského pepře, špetku mletého koriandru, špetku hrubé soli, špetku bílého čerstvě namletého pepře, špetku čínského koření pěti vůní, čerstvě utřený česnek, 40 ml sezamového oleje, 70 g nakrájené čerstvé koriandrové natě

Pusťte se do toho:

1. Odřízněte z kotlet nadbytečný tuk a vložte je na pekáč. V misce smíchejte sečuánský pepř, koriandr, sůl, bílý pepř, koření pěti vůní a vše dobře promíchejte.

Směsí posypejte kotlety po obou stranách a bříšky prstů ji vklepejte dovnitř.

2. Kotlety po obou stranách potřete sezamovým olejem. Zasypejte je česnekem a koriandrovou natí a znovu vše vetřete do kotlet. Poté je přikryjte mikrotenovou

fólií a nechte hodinu marinovat v lednici.

3. Připravte gril na přímé grilování. Okartáčujte rošt a naolejujte ho. Kotlety položte na rozpálený rošt a grilujte je. Na

stupeň propečení medium postačí 4-8 minut z každé strany. Každé 2 minuty je posuňte o 90 stupňů, aby se na nich

vytvořila efektní mřížka. Na 1-2 minuty je otočte i na výšku, aby se propekly ze všech stran.

4. Naložte kotlety na talíře a nechte je 3 minuty stát jen tak. Poté už noste na stůl.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/jehneci-kotletky-se-secuanskym-peprem
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.