reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí po italsku

  • jehněčí kýta
  • asi 100 ml bílého vína
  • olivový olej
  • 7 stroužků česneku
  • balsamikový ocet
  • zelené olivy
  • 1,5 kg brambor
  • mletý pepř
  • oregano
  • sůl

Maso nakrájíme do větší mísy a vložíme do zapékací mísy, polijeme vínem a olejem, se kterým nešetříme. Do pekáče a na maso vložíme rozmáčknutý česnek, zastříkneme balsamikovým octem, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zelenými olivami a vše promícháme. Pečeme při 200 °C, 30−40 minut, maso průběžně otáčíme.

Syrové brambory nakrájíme na kostičky a vložíme je do další zapékací mísy, polijeme je olejem, opět nešetříme, posypeme solí, oreganem, promícháme, přidáme do trouby k masu a pečeme doměkka.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=925

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.