- jehněčí kýta
- asi 100 ml bílého vína
- olivový olej
- 7 stroužků česneku
- balsamikový ocet
- zelené olivy
- 1,5 kg brambor
- mletý pepř
- oregano
- sůl
Maso nakrájíme do větší mísy a vložíme do zapékací mísy, polijeme vínem a olejem, se kterým nešetříme. Do pekáče a na maso vložíme rozmáčknutý česnek, zastříkneme balsamikovým octem, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zelenými olivami a vše promícháme. Pečeme při 200 °C, 30−40 minut, maso průběžně otáčíme.
Syrové brambory nakrájíme na kostičky a vložíme je do další zapékací mísy, polijeme je olejem, opět nešetříme, posypeme solí, oreganem, promícháme, přidáme do trouby k masu a pečeme doměkka.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=925
Poslední tip, trik či komentář