Jemná bylinková polévka s půlkami vařených vajec, krutony a bylinkami
Pro 4 osoby
- 1 lžíce Ramy Lahodná Máslová příchuť
- 1 cibule
- 2 až 3 lžíce ovesných vloček
- 500 ml vývaru
- 4 vejce
- 3 sv. namíchaných bylinek
- 200 ml Ramy Cremefine na vaření
- sůl
- pepř
- kajenský pepř
- citronová šťáva
- 50 g smetan. sýra
- na ozdobení krutony a zbylé bylinky
1. Na Ramě Lahodná Máslová příchuť dáme zesklovatět oloupanou a nasekanou cibulku. Přimícháme ovesné vločky a přilijeme vývar.
2. Vejce vaříme ve vodě asi 7 minut. Mezitím omyjeme bylinky, osušíme je a najemno nakrájíme. Přidáme je spolu s Ramou Cremefine na vaření do polévky a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem a citrónovou šťávou a pak ji propasírujeme nebo rozmixujeme.
3. Nalijeme ji do talířů, do každého dáme po lžíci sýra, který rozmícháme párátkem. Vejce zchladíme, oloupeme a podélně rozkrojená vložíme do polévky. Přidáme krutony a bylinky.
Příprava: asi 15 minut
Na osobu: 230 kcal; 960 kJ; bílkoviny: 10 g; tuky: 17 g; sacharidy: 10 g; cholest: 10 mg
Poslední tip, trik či komentář