- pepř 3 kuličky
- cibule 3 kusy
- sůl 1 lžička
- olej 2 lžíce
- brambory 3 kusy
- hladká mouka 100 g
- polévkové koření 3 lžíce – doporučujeme směs koření zdravé výživy
- voda 1.5 l
- ocet 1 lžíce
- smetana na vaření 100 ml
- bujon 1 konzerva
- kysaná smetana 1 balení
Na tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přidáme kostku nebo vývar a vaříme asi 20 minut. Zvlášť uvařené brambory vložíme na závěr, zalijeme smetanou, přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jemna-kremova-cibulacka-se-syrem-krutony [On-line 10.10.20110]
Tak z téhle cibulačky by Francouze asi kleplo. Brambory, polévkové koření a navrch ještě záklechtka z mouky (když už před tím je v poléve jíška). No, o co horší kuchař, o to vyšší sebevědomí. Žel, takhle vaří polovina národa. Stačí sledovat ůčastníky.