Pro 4 osoby
- 750 g brokolice
- 200 g žampionů
- 5 lžic olivového oleje
- 1/2hlávkového salátu
- 30 g mandlí nasekaných na kousky
- 2 lžíce estragonového octa
- 50ml jablečné šťávy
- 1 lžička hořčice
- Pepř, cukr, sůl
Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Větší rozpůlíme. Pak je blanšírujeme asi 3 minuty ve slané vroucí vodě, slijeme a necháme okapat. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na 1 lžíci oleje je 4 minuty dusíme. Salát očistíme, omyjeme, necháme okapat a natrháme na sousta. Mandle nasekané na kousky nasucho orestujeme.
Smícháme ocet, jablečnou šťávu a zbývající olej a dresink dochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem.
Salát, brokolici a žampiony přelijeme dresinkem a nakonec posypeme restovanými mandlemi.
Příprava: asi 20 minul Na osobu: 260 kcal; 1030 kJ: bílkoviny: 11 g; tuky: 19 y. sacharidy: 13 g; cholesterol: 0 mg
Poslední tip, trik či komentář