- 300 g kuřecích prsíček
- 2 lžíce oleje
- 1 malá konzerva ananasových řezů
- 4 lžíce citrónové šťávy
- 150 g celeru
- 2 jablka
- 50 g majonézy
- 100 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- cukr
- 8 listů hlávkového salátu
- 30 g vlašských ořechů
Maso zbavíme kůže i kostí a nakrájíme ho na tenké nudličky. Olej silně zahřejeme. Maso na něm rychle opečeme, až ztratí růžovou barvu. Necháme zchladnout. Vložíme do salátové mísy, přidáme ananas a citrónovou šťávu. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky. Obojí přidáme do salátu. Majonézu a zakysanou smetanu smícháme, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Vmícháme do salátu. Misky vyložíme listy hlávkového salátu. Salátovou směs dochutíme, dáme do misek a ozdobíme ořechy, pěknými kousky ananasu a plátky citronu.
Salát si můžete připravit den předem, protože vychlazený a uleželý chutná ještě lépe.
Poslední tip, trik či komentář