Suroviny:
- vykoštěné kuře
- sladká paprika
- cajenský pepř
- dijonská hořčice
- 1 dl kefíru
- hladká mouka
- čerstvá bazalka
- rostlinný olej
- sůl, pepř
Kuře nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme špetku sladké papriky, cajenského pepře, přidáme sůl a pepř, lžičku hořčice, kapku kefíru a ve směsi promícháme kuřecí kousky. Potom kousky vyndáme a obalíme v mouce, kterou dochutíme špetkou sladké papriky, cajenského i černého pepře a soli.
V pánvi rozpálíme rostlinný olej. Kuřecí zprudka osmažíme do zlatova.
Osmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat ozdobené čerstvou bazalkou.
Zdroj: JIŽANSKÉ SMAŽENÉ KUŘE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-z-5-dilu-rozpal-to-sefe-vyzkousejte-je?special=593827 [On-line 16.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář