reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Julienne na ruský způsob s lesními hříbky

4 porce

  • 32 dkg hříbků
  • 1 cibule
  • 15 dkg tvrdého sýra (např. eidamského a pod.)
  • 5 dl zakysané smetany
  • 1 svazeček petržele
  • 0,5 dl oleje
  • sůl
  • pepř

Hříbky rozkrájíme na dílky a pěkně do hněda je opečeme na několika kapkách oleje.

Jemně nasekanou cibulku orestujeme rovněž na oleji, osolíme a opepříme. Posypeme nadrobno krájenou petrželkou, přilijeme zakysanou smetanu, uvedeme do varu a povaříme.

Sýr nastrouháme a dvě třetiny nastrouhaného množství dáme rozvařit do omáčky.

Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem, vložíme do ní opečené hříbky, na ně nalijeme omáčku a nakonec posypeme zbylou částí strouhaného sýra. V předehřáté troubě pečeme při teplotě 180 °C. Doba pečení tak bude 10 minut.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3739

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.