4 porce
- 32 dkg hříbků
- 1 cibule
- 15 dkg tvrdého sýra (např. eidamského a pod.)
- 5 dl zakysané smetany
- 1 svazeček petržele
- 0,5 dl oleje
- sůl
- pepř
Hříbky rozkrájíme na dílky a pěkně do hněda je opečeme na několika kapkách oleje.
Jemně nasekanou cibulku orestujeme rovněž na oleji, osolíme a opepříme. Posypeme nadrobno krájenou petrželkou, přilijeme zakysanou smetanu, uvedeme do varu a povaříme.
Sýr nastrouháme a dvě třetiny nastrouhaného množství dáme rozvařit do omáčky.
Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem, vložíme do ní opečené hříbky, na ně nalijeme omáčku a nakonec posypeme zbylou částí strouhaného sýra. V předehřáté troubě pečeme při teplotě 180 °C. Doba pečení tak bude 10 minut.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3739
Poslední tip, trik či komentář