reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna obložená plněnými jablky

 

  • 1 kachna
  • 8 jablek
  • 1 sklenička sterilovaného červeného zelí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce bílého vina
  • sůl, kmín, cukr

Kachnu očistíme, osolíme zvenku i uvnitř, okmínujeme, vložíme na pekáč a v troubě pečeme. Jablka omyjeme, seřízneme a vydlabeme. Nyní si do vydlabaných jablek připravíme náplň. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na sádle, přidáme pokrájené sterilované červené zelí, usekané vnitřky jablek bez jádřinců a vše podlijeme vínem, podusíme a ochutíme. Do kastrolu nalijeme trochu šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme je tak, aby se nerozpadla. Udušenými jablky kachnu na míse obložíme.
Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu je bramborový nebo jemný houskový knedlík.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.