- 1 kachna
- 8 jablek
- 1 sklenička sterilovaného červeného zelí
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce bílého vina
- sůl, kmín, cukr
Kachnu očistíme, osolíme zvenku i uvnitř, okmínujeme, vložíme na pekáč a v troubě pečeme. Jablka omyjeme, seřízneme a vydlabeme. Nyní si do vydlabaných jablek připravíme náplň. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na sádle, přidáme pokrájené sterilované červené zelí, usekané vnitřky jablek bez jádřinců a vše podlijeme vínem, podusíme a ochutíme. Do kastrolu nalijeme trochu šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme je tak, aby se nerozpadla. Udušenými jablky kachnu na míse obložíme.
Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu je bramborový nebo jemný houskový knedlík.
Poslední tip, trik či komentář