Potřebujeme:
- 3 vejce
- 300 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- vanilkový cukr
- 2 lžíce másla
- citronovou kůru
- mletou skořici
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- sůl
- sklenici jablečného pyré
- 2 lžíce rozinek namočených v pomerančové šťávě
- 1 našlehanou šlehačku
- 2 lžíce moučkového cukru
Z vajec, mléka, mouky a soli vymícháme palačinkové těsto, přidáme strouhanou kůru z citronu, vanilkový cukr a necháme chvíli odpočinout. Nakonec vmícháme prášek do pečiva. Těsto vlijeme na větší pánev s rozpálenou lžící másla. Silnou palačinku po upečení otočíme a upečeme i z druhé strany. Jakmile se blíží konec pečení, přidáme nahoru druhou lžíci másla a roztrháme „palačinku“ na pánvi dvěma vidličkami. Trhanec přesypeme do mísy, posypeme práškovým cukrem a rozinkami namočenými v pomerančové šťávě. Z mísy dáváme trhanec na talíře, ozdobíme šlehačkou a zaprášíme skořicí. Servírujeme s mističkou s jablečným pyré.
Zdroj: Kaiserschmarrn neboli císařský trhanec; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/kaiserschmarrn-neboli-cisarsky-trhanec.html [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář