6–8 porcí
- 800 g kančí plece
- 100 g sádla
- 100 g špeku
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 200 g petržele
- 3 cibule
- divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec)
- snítka tymiánu, šalvěje, majoránky
- 50 g krupicového cukru
- 100 g rajčatového protlaku
- 300 g mraženého lesního ovoce
- 400 ml červeného vína, sůl
Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme, zeleninu nakrájíme na kostky menší, stejně tak špek.
Na rozpáleném sádle osmahneme zeleninu se špekem, přidáme divoké koření, bylinky, zarestujeme protlak, cukr, necháme zkaramelizovat a vmícháme ovoce, červené víno, vývar, přivedeme k varu, vložíme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Podáváme se smetanovo-pivními brambůrky.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-12.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=764
Poslední tip, trik či komentář