reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí ragú s lesním ovocem

6–8 porcí

  • 800 g kančí plece
  • 100 g sádla
  • 100 g špeku
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 200 g petržele
  • 3 cibule
  • divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec)
  • snítka tymiánu, šalvěje, majoránky
  • 50 g krupicového cukru
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 300 g mraženého lesního ovoce
  • 400 ml červeného vína, sůl

Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme, zeleninu nakrájíme na kostky menší, stejně tak špek.

Na rozpáleném sádle osmahneme zeleninu se špekem, přidáme divoké koření, bylinky, zarestujeme protlak, cukr, necháme zkaramelizovat a vmícháme ovoce, červené víno, vývar, přivedeme k varu, vložíme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Podáváme se smetanovo-pivními brambůrky.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-12.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=764

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.