4 porce
- 800 g kančí kýty
- mletý pepř
- sůl
- 1 velká cibule a stejný díl plnotučné hořčice
- hrnek hladké mouky
- 2 vejce
- hrnek strouhanky
- sádlo nebo přepuštěné máslo na smažení
Kančí maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a s plnotučnou hořčicí ji rozmixujeme. Řízky potřeme cibulovo-hořičnou marinádou a obalíme je tradičně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme je na sádle dozlatova. Podáváme s citronem a chlebem, bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-12.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=762
Poslední tip, trik či komentář