reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí se šípkovou omáčkou

4 porce

  • 800 g kančího hřbetu bez kosti
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • ¼ celeru
  • 1 cibule
  • vepřové sádlo
  • snítka tymiánu
  • snítka majoránky
  • hvězdička badyánu
  • cukr krupice (asi 4 lžíce)
  • 1 rajský protlak
  • 200 g šípkové zavařeniny
  • masový vývar
  • 100 ml červeného vína
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec)
  • lžička mleté skořice
  • citronová šťáva
  • strouhaný perník podle potřeby
  • mletý pepř
  • sůl

Ze zeleniny (mrkve, celeru, petržele) nakrájíme pár klínků na špikování masa, stejně tak ze špeku oddělíme čtyři klínky. Zbytek zeleniny i špeku nakrájíme na kostičky.

Kančí hřbet očistíme, nakrájíme na porce, prošpikujeme kousky kořenové zeleniny, špeku a osolíme.

Na sádle orestujeme společně nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, kostičky špeku, vše do zlatohněda, přidáme bylinky a koření (tymián, majoránku, badyán, divoké koření, jalovec), zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, přidáme rajský protlak a šípkovou zavařeninu, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, vínem a pomerančovou šťávou, přivedeme k varu, potom vložíme maso, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme nebo vybereme koření a omáčku rozmixujeme. Poté omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem, dochutíme skořicí.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-12.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=763

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.