Omáčka:
Vezmeme 3 lžíce oleje, zpěníme středně velkou cibuli a 4 stroužky česneku, necháme zesklovatět, pak přilijeme 1 dl sójovky, 2 dl vody, přidáme 1 hvězdičku badyánu, 5 hřebíčků, kousek skořice, případně 1 lžíci pískového cukru, 3 prťavé chilli papričky a dosolíme trochou podravky. Necháme 10 minut povařit, vše slijeme a do přecezeného dáme 1 dl bílého vína a necelou lžičku škrobu, zakvedláme, aby příliš nezhoustlo, a na závěr přidáme trochu oleje a zástřik ze tří kapek octa.
Kuličky připravíme z vyvařeného, upečeného masa nebo z porcí činy, které se nesnědly. Maso umeleme, ochutíme sójovkou, chilli, případně přidáme papriku a zeleninu podle chuti. Z hmoty připravíme kuličky, které necháme zmrazit přímo na prkýnku, aby se nelepily. V mrazáku můžeme uschovat jako polotovar. Z vejce, trošky škrobu a vína pak připravíme těstíčko, ve kterém kuličky osmažíme. Podáváme teplé nebo studené se skleněnou omáčkou.
Poslední tip, trik či komentář