reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

POLÉVKA speciál

 

  • Kostra z kuřete
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • 1 petržel
  • podravka na osolení
  • 1 pórek
  • 2 vajíčka
  • hrstička černých čínských hub
  • skleněné čínské nudle
  • 1/4 kg vepřové kýty
  • troška solamylu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • olej na smažení

Do 1,5 l vody vložíme kuřecí kosti, mrkev, celer, petržel, podravku podle chuti a uvaříme vývar. Scedíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátečky a naložíme do nálevu, který uděláme ze 2 lžic sójové omáčky a půl lžičky solamylu. Promícháme, necháme hodinku odstát v chladnu. Pak na oleji zprudka osmahneme a vložíme do vývaru spolu s mrkví nakrájenou na nudličky a scezenými černými houbami. Žloutky vajec propíchneme a celá vejce vlijeme do vývaru, který jsme dostali na bod varu. Necháme srazit, vložíme na větší kostky nakrájený pórek, necháme ještě přejít varem a podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.