reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomerančová roláda

 

  • 6 vajec
  • 6 lžic práškového cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 4 lžíce mletých ořechů
  • tuk a strouhanka na plech
  • práškový cukr
  • 6-7 středně velkých pomerančů

Krém:

  • 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 200 g másla
  • 150 g cukru

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme postupně žloutky a po částech cukr, mouku a ořechy. Těsto rozetřeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a opatrně upečeme ve vyhřáté troubě (asi 5-7 minut). Horký plát sesuneme na utěrku poprášenou práškovým cukrem, srolujeme, přes utěrku dáme ještě vlhkou utěrku a necháme vychladnout. Uvaříme pudink se žloutky. Máslo utřeme s cukrem a přidáme prochladlý pudink. Studené těsto rozbalíme, potřeme částí krému a doprostřed podél poklademe oloupané pomeranče, které na krajích, kde se dotýkají, trochu seřízneme. Roládu stočíme, ozdobíme krémem a kousky pomeranče. Dáme na 5 – 6 hodin odležet do chladu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.